Het goede doel

De winteractie kent elk jaar meerdere locale goede doelen. Goede initiatieven binnen de gemeente Renkum die met een kleine bijdrage flink geholpen zijn. Denk dan aan de kinderboerderij of de voedselvoorziening van daklozen.

Voor de actie in juni waar €1.024 is opgehaald was het goede doel:

Great Hearts actie

Het Ubomi Obutsha Centre helpt al jaren de meest kwetsbare en ontwrichte gezinnen in het Kwazakhele township. Het centrum ontfermt zich over 125 van deze gezinnen. Kinderen krijgen onderwijs, medische hulp, en eten. Het centrum is hun enige perspectief op een beter leven.

Het Ubomi Obutsha Centre heeft door de Corona pandemie de deuren moeten sluiten. Dit kan duren tot laat dit jaar. Het UOC is echter niet bij de pakken neer gaan zitten. Onder de noemer “Great Hearts” worden vele lokale en internationale initiatieven genomen zodat de meest kwetsbare gezinnen toch met voedselpakketten en voedselbonnen kunnen worden geholpen. Dit gebeurt tijdelijk vanuit het huis van een van de vrijwilligers van het UOC. Lionsclub Renkum sluit zich hierbij aan en wil helpen door ons festival in gewijzigde vorm door te laten gaan. Lees hier meer over de actie.

actie doc Suon 29april 2020

Meer weten over de stichting SUON lees dan een van onderstaande documenten: