Wijnfestival

Vanwege Covid-19 is het festival in 2020 geannuleerd. Wij hopen in juni 2021 u weer te verwelkomen op de Boschhoeve voor het wijnfestival. De datum communiceren wij op deze website. Hieronder volgt de algemene informatie.

De sfeer is laagdrempelig, er is toffe muziek, misschien zelfs een dansje, lekker eten en ondertussen lekker wijn proeven. Die gezelligheid biedt het Wijnfestival Boschhoeve te Wolfheze!

Locatie
De locatie is ’Kwekerij & Tuin De Boschhoeve’, een van de mooie plekjes van Gelderland, met weidse landbouw- en bloemenakkers rondom en omgeven door kolossale loofbomen. Hier organiseren wij jaarlijks in juni het Wijnfestival Boschhoeve, met als thema: proeven van wereldwijnen.

Hoe geweldig is dat?
U proeft aan meerdere tafels wijnen uit alle windstreken. De wijnen zijn speciaal voor dit festival door Wijnkoperij Henri Bloem uit Arnhem geselecteerd. Aan elke tafel krijgt u uitleg door enthousiaste deskundigen.

Ondertussen luisteren verschillende muzikanten en zangers het festijn op. Ook zijn er verschillende standjes met lekkere hapjes die prima bij de te proeven wijnen passen. In de boerderijtuin van De Boschhoeve kunt u onder het genot van een glas stilletjes rondwandelen en genieten van de kruidentuin, de siermoestuin, de zomerborders, de boomgaard en prachtige weidse uitzichten.

Het goede doel: Stichting Ubomi Obutsha

Het festival wordt opgezet ten bate van een goed doel.
We hebben dus geen winstoogmerk en dit jaar gaan de opbrengsten naar het Ubomi Obutsha Centre (UOC) in Port Elizabeth, Zuid Afrika. Het UOC ontfermt zich al vele jaren over 125 kwetsbare en ontwrichte gezinnen. De misstanden in deze gezinnen kunnen wij ons nauwelijks voorstellen. De norm daarbinnen is; kinderen gaan niet naar school, ouders zijn verdwenen of kunnen hun opvoedtaken niet aan, aidsbesmetting, werkeloosheid, seksueel misbruik, drugsgebruik en geweld. Het UOC is een dagcentrum en binnen de veilige muren nemen de kinderen deel aan verschillende programma’s, zodat zij een kans krijgen zich te ontwikkelen tot goede deelnemers aan de lokale community en daarbuiten. Er is huiswerkbegeleiding, normen en waarden en omgangsvormen worden aangeleerd, vaardigheidstrainingen, zoals tuinieren, eveneens. Indien nodig is er medische hulp en begeleiding. De kinderen gaan nooit naar huis met een lege maag.

 

Het UOC ligt direct naast de Kwazakhele Township, aan de noordzijde van Port Elizabeth. Hier wonen ca. 30.000 mensen in hutten of bescheiden huisjes. Lees meer.